Gebruik de kracht van

Storytelling voor leiders

Voor wie?

 • Je wilt als leider je verhaal rondom missie, visie en strategie beter over de bühne krijgen
 • Je worstelt met het implementeren van een (cultuur-)verandering
 • Je zoekt naar manieren om medewerkers beter mee te krijgen in de weg die jij voor ogen hebt
 • Je wilt als leider een betere storyteller worden
 • Je wilt groeien als leider door jouw persoonlijke missie, je drijfveren en je levensverhaal bewuster in te zetten in jouw leiderschap

Wat?

Na het scherp formuleren van jouw specifieke doel gaan we individueel of in groepsverband aan het werk. Afhankelijk van de behoefte ga ik in een aantal storytelling sessies aan de slag met onder andere deze vragen:

 • Welk verhaal wil ik vertellen en wat wil ik daar precies mee bereiken?
 • Hoe vertaal ik mijn visie, strategie of verander-traject naar een concreet, succesvol verhaal?
 • Hoe creëer ik een krachtig verhaal dat resoneert bij mijn medewerkers?
 • Hoe overwin ik de interne barrières bij mijn medewerkers?
 • Wat is de kern van mijn eigen (levens-)verhaal en mijn persoonlijke missie?
 • Hoe raakt mijn verhaal aan mijn drive en visie als leider?
 • Hoe zet ik mijn eigen verhaal en hoe dat raakt aan mijn visie bewust in?
 • Hoe vertaal ik mijn verhaal zo goed mogelijk door naar concrete uitingen, zoals een speech, video of website-tekst?

Waarom?

Een goede leider is een goede storyteller. Omdat storytelling de gemeenschappelijke taal van mensen is, de manier waarop wij verbinden, leren en veranderen. Dat betekent dat jij als leider degene bent die het narratief bepaalt.

Jij bent degene naar wie jouw mensen kijken om te ervaren wat het verhaal is waar ze onderdeel van uit (willen) maken, richting welk concreet doel en welke obstakels ze daarvoor te overwinnen hebben. Ik help je om een betere storyteller te worden – en daarmee dus een betere leider. Dat doe ik aan de hand van het 7 stappen model voor succesvolle storytelling..

Download gratis mijn white-paper onderaan deze pagina voor meer inzichten in de essentiële elementen van een krachtig verhaal.

Storytelling door Herman Wegter

Waarom Herman en zijn storytelling methode?

Verhalenverteller

23 jaar ervaring als verhalen-verteller voor tv, radio en nieuwe media

Trainer & consultant

20 jaar ervaring als trainer en consultant in het bedrijfsleven en bij NGO’s

Spreker

Spreker bij onder andere leiderschapsprogramma’s op Nyenrode Business Universiteit
Lees meer

testimonials

Wat zeggen anderen over Storytelling voor leiders

"Herman heeft me geholpen bij het maken van mijn speech als nieuwe CEO. Zijn kracht is om persoonlijke ervaring en visie op een aardige manier terug te brengen tot de essentie en daarmee reproduceerbaar te maken voor je publiek. Ik kan hem echt aanbevelen."
Monique Dongelmans
Ivo van der Mark
CEO Janssen de Jong Groep
flagbubblepawcrossmenu