Hoe mijn passie me leidt naar station Wolvega

Gepubliceerd op 30 juni 2022

Als ik na ruim drie uur reizen uitstap op het kleine station van Wolvega voel ik me heel even weer 20 jaar jonger. Ik heb ruim 15 jaar gepresenteerd voor radio en televisie (NPO) en één van de redenen dat ik zo van het werk hield, is het onderweg zijn. Daarom wilde ik ook liever geen studio-programma’s presenteren. Elke week weer uitstappen op plekken waar ik nooit geweest ben, regelmatig in het buitenland, maar meestal ergens in Nederland. Op zoek naar verhalen. Soms verhalen van bekende Nederlanders en hun kijk op de dood (De Kist), soms verhalen van Nederlanders die ergens een verkeerde afslag namen (Vreemde Tralies), soms heel gewone mensen met hele alledaagse verhalen (Geloof & een Hoop Liefde). Maar altijd verhalen.

Nu loop ik vanaf station Wolvega naar de FrieslandCampina fabriek hier vlakbij. Voor een storytelling-sessie met een van de leiders daar. Met nog steeds hetzelfde gevoel van verwachting als 20 jaar geleden. Benieuwd welk verhaal ik vandaag ga (helpen) vinden en vertellen.

Eigenlijk is er dus – op een paar rimpels na – maar weinig veranderd in 20 jaar. Al doe ik heel ander werk en heb ik in meer dan twee decennia een behoorlijke weg afgelegd, ik doe in essentie nog steeds hetzelfde; Mijn passie volgen en kijken naar welke mooie plekken en verhalen die mij brengt.

#storytelling

crossmenu