Verrassende verhalen

Gepubliceerd op 7 december 2023

Ik trap even stevig door op mijn ov-fiets, dwars over het zonovergoten landgoed van Nyenrode Business University. Ik moet m’n trein halen. Terwijl ik een zweetdruppel over m’n rug voel lopen, flitst de dag nog even aan me voor bij. 21 leiders die de hele dag aan de slag gingen met hun leiderschapsverhaal.

Vanochtend wist ik nog niet wat ik nu weet. Want ook al is het de zoveelste keer dat ik als gastdocent hashtagStorytelling en hashtagLeiderschap doe bij het Senior Leadership Development Program (SLDP), welke verhalen boven tafel komen, is altijd een verrassing.

Vandaag hoorde ik bijvoorbeeld het verhaal van een leider die meer op haar handen mag zitten, een leider die juist wil leren ‘to give a fuck’ en een leider die meer verantwoordelijkheid neemt dan ze krijgt. Maar het verhaal dat vooral met me ‘meereist’ op de fiets, is het verhaal van een leider die vroeger leerde vooral niet te veel op te vallen, maar ontdekte dat het soms heel goed is om ruimte in te nemen om als leider echt een verschil te kunnen maken – en dat staande voor de hele groep vertelde.

Kortom, de dag is zo goed als de verhalen die de leiders meenemen en bereid zijn in te zetten, vanuit de overtuiging dat een goede leider een goede storyteller is.
Dus dank, deelnemers!

Nu ff doortrappen en snel m’n trein halen.

crossmenu