Stilte voor de storm

Gepubliceerd op 13 juli 2022

Het is doodstil in de ruimte, ook al zijn er bijna 40 mensen aanwezig. De groep leidinggevenden van Zuyderland zijn in stilte aan het schrijven aan hun persoonlijk verhaal. Er hangt een klein beetje gezonde spanning in de lucht omdat ze hun Leiderschapsverhaal zo aan de groep gaan vertellen. Een verhaal over hun ‘call to adventure’ als leider en over de onvermijdelijke draken die ze op hun weg tegenkomen. Vanuit het besef dat de belangrijkste draak altijd in jezelf zit.

Het is de afsluiting van een leiderschapsprogramma dat vanuit Nyenrode Business Universiteit op maat gemaakt is voor Zuyderland. Ik mag deze dag met ze aan de slag met #storytelling en #leiderschap. Omdat het zo behulpzaam is je ontwikkeling als leider in een verhaal te vatten.

Nog een paar minuten, dan begint het mooiste deel van de dag. Als de deelnemers – met een klein stapje uit hun comfortzone – voor de groep hun verhaal vertellen. Want verhalen helpen ons niet alleen leren en veranderen, verhalen inspireren en verbinden ook enorm.

crossmenu