Storytelling en speciaalbiertjes

Gepubliceerd op 13 juli 2022

Ik fiets met een goed gevoel op m’n OV-fiets richting station Rotterdam Centraal. Niet alleen omdat ik onderweg ben naar Utrecht om met mijn twee beste vrienden-van-vroeger de stad in te gaan. Niet alleen omdat ik een mooie dag achter de rug heb met een MT van OHRA rondom leiderschap en storytelling. Maar ook omdat ik me al fietsend realiseer dat die twee activiteiten een interessante link hebben.

Bij zowel de training als de avond met mijn oude vrienden blikken we terug op ons leven, op waar we vandaan komen, op de overtuigingen die we hebben meegenomen en op hoe die nu (nog) ons leven (en leiderschap) beinvloeden. Zowel vandaag als vanavond vertellen we in een veilige setting over onze kwetsbaarheden, onze worstelingen en onze fuck-ups. En: zowel in de training als tijdens de meet-up met mijn vrienden is de moraal van het verhaal dat de mooiste verbinding tussen mensen ontstaat wanneer we elkaar ons echte verhaal durven te delen.

Belangrijkste verschil? Vanavond met mijn vrienden drinken we er speciaalbiertjes bij. Dat hebben we vandaag in de training, om verschillende verstandige redenen, maar niet gedaan…

Dank aan geweldige Jawel-collega Kim Reijntjes voor het initiëren en haar briljante interventies en fotograaf/trainer Arnaud Mooij voor de manier waarop hij ons heeft laten ervaren hoe we – door alleen goed te kijken – je levensverhaal kunnen zien.

#storytelling #leiderschap

crossmenu